Cees van de Werken

Cees van de Werken

Cees van de Werken is oprichter en mede-eigenaar van ProfiNRG https://profinrg.nl/ en Sunvest https://sunvest.nl/. Daarnaast is hij secretaris van ZRN.

Sinds 2009 actief in de sector

Cees is opgeleid als sociaal geograaf en werkte jarenlang in de vastgoedontwikkeling bij grote bouwconcerns. Ook werkte hij bij Siemens aan infrastructuurontwikkeling en business development. In 2009 richtte hij ProfiNRG op, dat nu een van de grootste zonne-energiebedrijven in Nederland is.  Met dit bedrijf richt hij zich op de bouw, ontwikkeling en exploitatie van grootschalige PV-installaties. Daarnaast is hij actief als projectontwikkelaar van zonneparken bij Sunvest.

Oprichter en secretaris van ZRN

Cees is een van de oprichters van ZRN. In het bestuur vervult hij de functie van secretaris en meedenker. Met dat bestuur wil hij zich ervoor inzetten dat alle bedrijven die zonnepanelen op de Nederlandse markt zetten, voldoen aan de regelgeving voor recycling en daarvoor een verwijderingsbijdrage afdragen. Ook wil hij ervoor waken dat er grote fondsen worden gevormd om de verwijdering over tientallen jaren te financieren.